Svet

Več sto migrantov z vlaki iz Budimpešte doseglo Avstrijo in Nemčijo

STA/M.J.
31. 8. 2015, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Več vlakov, na katerih je bilo na stotine migrantov, je danes doseglo Dunaj, potem ko so pot začeli v Budimpešti. Tudi v nemški Rosenheim blizu avstrijske meje je prispel prvi vlak iz Budimpešte, na katerem je bilo okoli 400 migrantov.

Reuters

Vlaki so na Dunaj prispeli, potem ko so za več ur obtičali na madžarsko-avstrijski meji. Po prihodu na dunajsko železniško postajo Westbahnhof so se številni migranti odpravili na vlak za Salzburg, spet drugi so sedli na vlak proti Münchnu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avstrija je sicer v državo iz Madžarske danes spustila štiri vlake s migranti.

V Rosenheim je medtem prispel vlak z okoli 400 migranti. Nemška policija je nato pregledala vagone in 190 beguncev, med njimi veliko žensk in otrok, odpeljala na registracijo. Nato so jih z avtobusi odpeljali v nekdanjo vojašnico, kjer so uredili zatočišče za begunce, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Okoli 200 drugim migrantom pa so dovolili nadaljevanje poti proti Münchnu. Policija je sporočila, da v Rosenheimu ne bo več pregledovala vlakov, ki bodo še prišli na to postajo, ker da za to nima zmogljivosti.

Begunci izvirajo večinoma iz Sirije, Afganistana in Eritreje. Potem ko so se na večjih železniških postajah v Budimpešti umaknili policisti, se je lahko danes več sto migrantov vkrcalo na vlake proti Nemčiji in Avstriji.