Slovenija

Pomagajmo Tinetu uresničiti sanje

U.K.
31. 8. 2015, 19.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Šmarjeti pri Šmarjeških Toplicah se je v petek, 28. avgusta, zgodil dobrodelni koncert Pomagajmo Tinetu, o katerem se bo govorilo še dolgo.

Barbara Pirh

Ljudje so tudi tokrat dokazali, da znajo prisluhniti človeku v stiski. Že uro pred koncertom so ljudje prihajali z vseh koncev, da bi si zagotovili svoj sedež v dvorani in izkazali podporo Tinetu ter preživeli prijeten koncertni večer. Prostor v Kulturnem domu Šmarjeta se je polnil in koncert se je moral začeti nekaj minut pozneje, da so pridni gasilci lahko prinesli še nekaj klopi za vse, ki so sprva mislili, da bodo morali ostati zunaj. 

PRESENEČENJE

Vsi pa so se spraševali, kakšno presenečenje pripravlja voditeljica Barbara Pirh, a skrivnost je ostala skrita vse do ključnega trenutka. Skrivanje pred radovednimi očmi se je obrestovalo, in ko je Barbara stopila na oder ter povedala, da je to njeno darilo Tinetu, so vsi samo čakali. Ko je zazvenela skladba Le verjemi v izvedbi ansambla Smeh, je dvorana obnemela in bila vidno ganjena. Eden od ključnih verzov gre tako: »Spomni se, da nikdar nisi bil sam, tu smo s teboj, skupaj čakamo dan. Našel boš pot kakor vedno doslej, volja, pogum tvoja nimata mej.« 

POZITIVNO VZDUŠJE

Vsi nastopajoči so poskrbeli za neverjetno pozitivno in sproščeno vzdušje. Ansambli Rubin, Prva liga, Čudežni dečki, vokalni skupini Gorjanski spev in Mamice Župnije Šmarjeta, glasbena družina Lenart, Oštirjeva Lojzka, Marijan Novina so stopili na oder z enakim namenom – pomagati Tinetu čim prej priti do prilagojenega vozila. Zbrani niso darovali samo z nakupom vstopnice, ves čas se je polnila tudi skrinjica, med koncertom so pridno pošiljali SMS-e z geslom TINE na 1919, po koncu uradnega dela pa je potekala tudi tudi dražba slike, ki jo je podarila mlada slikarka Lea Mihalič. Odkupil jo je Tinetov sošolec iz osnovne šole, Franci Novak, ki je obljubil, da bo imela slika posebno mesto v njegovem domu. Svoje je dodala tudi občina Šmarješke Toplice in predala simbolni bon v vrednosti 500 evrov.

LAHKO POMAGATE

Glavna organizatorka dogodka, Tinetova svakinja Janja Pirnar, se je na koncu za ves trud in vodenje iskreno zahvalila tudi voditeljici na radiu Veseljak Barbari Pirh, in tako se je uradni del končal, neuradni pa nadaljeval še pozno v noč. Tudi Tine je pokazal, da se zna zelo dobro zabavati in je lahko tudi v tem stanju pravi žurer. Na številko 1919 lahko še vedno pošljete SMS s ključno besedo TINE in tako namenite 1 evro za nakup prilagojenega vozila ali pa nakažete sredstva na TRR številko SI56 1010 0000 0022 305, odprt pri Banki Koper, sklic 24111-6199, namen: "za Tineta-avto".