Svet

V nesreči ladje potrjenih več kot 390 smrtnih žrtev

STA/J.P.
6. 6. 2015, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po nesreči turistične ladje na kitajski reki Jangce so danes po poročanju kitajskih medijev potrdili 396 smrtnih žrtev katastrofe. Gre za najhujšo ladijsko nesrečo na Kitajskem v skoraj 70 letih. Od 456 ljudi na krovu se je po tem, ko se je ladja prevrnila in potonila, uspelo rešiti le 14 ljudi.

sta

Število smrtnih žrtev je poskočilo nad 200, potem ko so reševalci v petek s pomočjo ogromnih žerjavov dvignili ladjo iz reke in začeli iskati trupla, ujeta v trupu plovila. Za zdaj še vedno pogrešajo 46 ljudi, kitajska vlada pa je že v četrtek sporočila, da preživelih skoraj zagotovo ne bodo več našli.

Za zdaj še vedno pogrešajo 46 ljudi.

Nesreča turistične ladje je najhujša ladijska katastrofa na Kitajskem od leta 1948, ko je blizu Šanghaja prišlo do eksplozije na potniškem parniku SS Kiangya, v kateri je umrlo okoli 4000 ljudi.

Preiskava o vzrokih nesreče še poteka. Kapitan ladje in glavni inženir, ki sta nesrečo preživela, trdita, da je siloviti tornado v minuti ali dveh prevrnil štirinadstropno in 76 metrov dolgo ladjo.

Med ljudmi na ladji, ki je potonila v ponedeljek zvečer med provincama Jianli in Hubei, so bili večinoma kitajski državljani, starejši od 60 let.