Svet

V napadu na hotel v Somaliji več mrtvih

sta/mv
27. 3. 2015, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V današnjem napadu na enega od hotelov v somalijski prestolnici je bilo po navedbah pristojnih oblasti ubitih najmanj deset ljudi, številni pa so ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Odgovornost za napad je že prevzela islamistična milica Šebab.

Po navedbah neimenovanega predstavnika varnostnih sil je v hotel Maka al Mukarama v središču Mogadiša vdrlo pet oborožencev, potem ko so ob zadnjih vratih hotela sprožili eksplozijo avtomobila bombe.

Po navedbah drugega predstavnika varnostnih sil Mohameda Hasana naj bi napadalce ubili po več kot treh urah spopadov. "Vsi napadalci so bili ubiti in razmere so zdaj pod nadzorom. Specialci so vstopili v zgradbo in prevzeli nadzor," je dodal po navedbah AFP.

Med smrtnimi žrtvami napada prevladujejo hotelski varnostniki, ki so se spopadli z napadalci. V napadu je umrl tudi somalijski veleposlanik v Švici, ki je bil v času napada v hotelu.

Somalijski veleposlanik v Nemčiji Mohamed Mohamud Tifov, ki je prav tako bil v hotelu, ko so ga napadli, je za nemško tiskovno agencijo dpa med drugim povedal, da so gostje hotela skakali skozi okna hotela, da bi ubežali napadalcem.