Svet

Nekoč pozirala v bikiniju, zdaj predsednikova žena

G.G.
6. 3. 2015, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

45-letna Angelica Rivera je opozorila nase na obisku pri britanski kraljici Elizabeti II. V vlogi soproge mehiškega predsednika Enriqueja Pena Nieta je blestela v elegantni obleki, tako da so mehiški mediji za trenutek pozabili, da so ji še pred nekaj dnevi očitali preteklost igralke v telenovelah.

Reuters

Svojo kariero je Angelica začela že pri 17-ih letih, ko se je prijavila na lokalno lepotno tekmovanje. Zmaga ji je odprla vrata v svet manekenstva in igralstva. V prihodnjih letih je nastopala v številnih telenovelah, največji korak pa je naredila, ko je leta 2008 dobila službo v volilne štabu Pena Nieta, ki je bil takrat še guverner.

Čeprav je bila poročena in je imela tri hčerke, se je zaljubila v Nieta in se po hitrem postopku ločila. Nieto je bil leta 2012 s pomočjo kampanja boja proti mamilarskim združbam izvoljen za predsednika države. Javnost je bila sicer ogorčena zaradi njunega nakupa ogromnega posestva z luksuzno opremljeno vilo, ki je državni proračun stala skoraj 400 milijonov dolarjev. Očitali so jima, da bi morala biti v katoliški državi, kjer veliko prebivalstva živi v revščini ali na robu revščine, zgled skromnosti in poštenosti. S časom pa se vse pozabi in Angelica je kot v telenoveli uspešno zaigrala vlogo prve dame Mehike.

Reuters