Svet

Okrvavljena deklica mu je povedala, da je v letalski nesreči izgubila očeta in mamo

G.G.
5. 1. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriški nacionalni odbor za varnost v prometu (NTSB) še vedno preiskuje petkovo nesrečo majhnega letala piper PA-34, ki je na poti s Floride proti Illinoisu strmoglavilo v Kentuckyju, pri preiskavi pa bo pomagala edina preživela, to je 7-letna Sailor Gutzler, ki je v nesreči izgubila starše, sestro in sestrično.

Gutzlerjeva je po nesreči šla skoraj dva kilometra v mrazu skozi gozd, z zlomljenim zapestjem, bosa in oblečena za floridsko vreme v kratkih hlačah in majici s kratkimi rokavi, da je prišla do hiše 71-letnega Larryja Wilkinsa. Ta je nemudoma poklical policijo, deklica pa je pomagala usmeriti reševalce k razbitini in truplom.

Wilkinson je povedal, da mu je okrvavljena in objokana deklica povedala, da je doživela letalsko nesrečo, v kateri sta ji umrla oče in mama. Preiskovalka NTSB Heidi Moats je v nedeljo povedala, da je Sailor Gutzler pogumna deklica, ki jim bo pomagala odkriti vzroke nesreče, saj se ne zgodi vedno, da kdo preživi kaj podobnega.

Letalo je pilotiral 48-letni Marty Gutzler, ki je v petek pozno popoldne pri mestu Eddyville v Kentuckyju prijavil težave z motorjem, letalo pa je nato izginilo z radarja. Le 40 minut kasneje so reševalci dobili Wilkinsov telefonski klic. Iz razbitin so potegnili pilotovo truplo ter trupla njegove 46-letne soproge Kimberly, 9-letne Piper Gutzler in 14-letne Sierre Wilder.