Svet

Na plaži ga je ubil morski pes

M.J.
9. 9. 2014, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na priljubljeni plaži na vzhodu Avstralije je danes morski pes napadel kopalca in ga ubil, poročajo tuje tiskovne agencije. Moškega, starega okoli 50 let, je morski pes ugriznil v nogo, ko je bil le kakih 15 do 20 metrov stran od obale. Njegova žena pa je bila priča grozljivemu dogodku, je sporočila policija.

Wikipedia

Do napada je prišlo na priljubljeni plaži Byron Bay v Novem južnem Walesu. Ostali kopalci so moškega, ki je močno krvavel iz noge, potegnili na obalo in mu skušali pomagati, a je bilo že prepozno.

Kmalu po napadu so na območju opazili velikega belega morskega psa. Po ocenah očividcev naj bi bil velik okoli dva metra. Plaže v okolici so nato takoj zaprli in začeli preganjati žival z območja.

Morski psi so sicer običajni v avstralskih vodah, njihovi napadi pa postajajo vse pogostejši, po ocenah strokovnjakov tudi zaradi vse večje priljubljenosti vodnih športov. Zadnji napad morskega psa se je zgodil aprila na plaži Tathra, kakih 350 kilometrov južno od Sydneyja. Žrtev napada je bila ženska, za katero so našli le plavalno čepico in očala.