Svet

Največji preprodajalec na Balkanu - strah in trepet policistov

Ž. K.
25. 6. 2014, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Srbski predsednik vlade Aleksandar Vučić je na tiskovni konferenci javno spregovoril o človeku, ki naj bi bil strah in trepet organov pregona.

Kurir.rs

Srbski premier je šokiral javnost, ko je zamenjal celotno vodstvo srbske policije. Na precej nenavadni tiskovni konferenci je kot razlog za svoje dejanje navedel neučinkovitost vodstva policije in celo povezanost šefov policije s človekom, za katerega naj bi vsi vedeli, da je največji trgovec z mamili na področju Balkana, a se ga nihče ne dotakne.

Kurir.rs
Kot je še povedal Vučić, naj bi šlo za gospoda v zrelih letih z imenom Dragoslav Kosmajac. Ta naj bi bil izredno inteligenten in naj bi imel tesne povezave z organi pregona. V javnosti nastopa kot poslovnež, ki vlaga v nepremičnine, v lasti naj bi imel kar 13 objektov v Beogradu, gradil pa naj bi tudi nove. Poleg tega naj bi bil lastnik številnih gostinskih objektov in otroške igralnice. Kot pišejo srbski mediji, naj bi prav on povezal dva najbolj znana srbska zapornika in kriminalca zadnjega obdobja, Darka Šarića in JocoAmsterdama. S preprodajo mamil naj bi se ukvarjal že desetletja, kot poroča srbski Kurir, pa naj bi, potem ko ga je Vučić javno imenoval, ušel v tujino.