Svet

Pelejev sin obsojen na 33 let zapora zaradi povezav z mafijo

G.G.
2. 6. 2014, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Sin legendarnega brazilskega nogometaša Peleja je bil obsojen zaradi pranja denarja za mafijske kartele. 43-letni Edinho je bil v zadnjih letih trener vratarjev pri Santosu, klubu, za katerega je igral tudi njegov slavni oče.

43-letni Edinho je prvič prišel v roke policistov leta 2005. Očitali so mu, da se je pečal s prepovedanimi drogami in da je imel stike z velikimi tihotapci drog v brazilskem mestu Santos. Edinho je priznal, da je sam kupoval droge, vendar je zanikal obtožbe o preprodaji drog in pranju denarja za mafijske kartele. Konec leta 2006 je odsedel enoletno zaporno kazen, zdaj pa ga je sodišče spoznalo za krivega tudi glede kaznivega dejanja preprodaje drog in pranja denarja. Edinho obtožbe zanika in se bo pritožil na razsodbo.

Edinho je tretji od petih sinov legendarnega brazilskega napadalca Peleja. Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja je bil vratar Santosa, za katerega je igral tudi njegov oče.

Njegova aretacija je leta 2005 presenetila brazilsko javnost, še bolj pa njegovega očeta, ki ga je večkrat obiskal v zaporu. Še leta 2006 je Pele izjavil, da proti njegovemu sinu ni nikakršnega dokaza, najnovejše obsodbe pa še ni komentiral.