Svet

Ruski desničarski prvak brutalno napadel nosečo novinarko

N.J.
22. 4. 2014, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šest mesecev noseča novinarka je pristala v bolnišnici, potem ko je desničarski politični vodja Vladimir Žirinovski med novinarsko konferenco svojim pomočnikom ukazal, naj jo nasilno posilijo.

YouTube
Noseča novinarka je pristala v bolnišnici, potem ko jo je napadel Vladimir Žirinovski.

Do napada je prišlo, ko je novinarka ruske televizije Russia Today Stela Dubovitskaja vprašala glede sankcij v zvezi z Ukrajino. 67-letnik je nenadoma eksplodiral. "Tu nimaš kaj početi, če si noseča," je vpil nanjo. Eden izmed novinarjev mu je rekel: "Noseča je, zakaj jo napadate?" Žirinovski pa je prijel enega izmed pomočnikov, ga potisnil k njej in rekel: "Pojdi in jo poljubi. Zgrabi jo!" Nato pa nadaljeval: "Ko vama ukažem, stecita k njej in jo nasilno posilita!" Ko ji je ena izmed novinark stopila v bran, je nadaljeval: "Kaj se ti vmešavaš, lezbijka! Izgini od tu! To ni prostor za nosečnice! Tukaj morajo biti zdravi ljudje! Nosečnice naj bodo doma in naj skrbijo za otroke, razumeš? Izginite, preklete lezbijke!" Drugi novinarki je še grozil, da bo izgubila službo.

Nosečnica je v pristala v bolnišnici zaradi šoka. Žirinovski se je ženski kasneje tudi javno opravičil. "Bil sem malce nesramen, ko sem odgovarjal mladi ženski," je dejal. "Opravičujem se njej in vsem, ki sem jih prizadel." RT vseeno napoveduje tožbo.