Svet

V Ukrajini odjeknili streli: Umrlo 5 ljudi

STA/N.J.
20. 4. 2014, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V streljanju v mestu Slavjansk na vzhodu Ukrajine je anes umrlo pet ljudi, trije proruski aktivisti ter dva napadalca, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na lokalne oblasti. Napad se je zgodil v bližini barikade, ki so jo postavili proruski aktivisti v bližini Slavjanska.

Reuters

Trije so umrli, ko so mimo nadzorne točke, ki so jo postavili proruski protestniki pripeljala štiri vozila iz katere so streljali napadalci. Pri tem je bil huje ranjen še en človek, nato pa so proruski protestniki poklicali svoje kolege, ki so oboroženi s puškami prišli iz tabora v središču mesta in ubili dva napadalca. Na nadzorni točki proruski protestniki sicer niso bili oboroženi. Protestniki naj bi zajeli dve vozili napadalcev, pri tem pa našli orožje, eksploziv in fotografijo mesta iz zraka. V mestni bolnišnici so potrdili, da so ponoči v bolnišnico pripeljali štiri ljudi s strelnimi ranami.

Slavjansk kljub dogovoru, doseženem v četrtek v Ženevi, še vedno nadzorujejo proruski oboroženci. Dogovor, ki je bil sklenjen med Rusijo, Ukrajino, ZDA in EU, sicer predvideva, da bodo oboroženci zapustili vsa poslopja lokalnih oblasti na jugu Ukrajine, ki jih zasedajo.

Ukrajinske oblasti so do konca velikonočnih praznikov - končajo se v ponedeljek - ustavile vse operacije proti proruskim aktivistom. 

Reuters