Svet

Grozljiva igra 'knock out' terjala prvo žrtev v Italiji

N.J.
19. 4. 2014, 15.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Združenih državah Amerike se je med najstniškimi tolpami razširila nevarna igra 'knock out', pri kateri je cilj z enim udarcem na tla zbiti naključnega mimoidočega. Italijani poročajo o prvi smrtni žrtvi. Je šlo za to 'igro'?

Po 24 urah agonije je za posledicami močnega udarca umrl 34-letni moški, ki ga je neznana oseba zbilanatla z enim udarcem kar sredi ceste, ko je hodil proti centru Pise. Žrtev je Zakir Hoassini, Bengalec, ki je v Italiji delal kot natakar. Kot predvidevajo preiskovalci, naj bi bil storilec opit in domnevajo, da je dejanje zakrivil iz rasistični nagnjenj. 

Resnica se skriva v videoposnetkih

Preiskovalci pravijo, da se je krog osumljencev do sedaj že močno zožil. Pregledujejo posnetke vseh nadzornih kamer, ki so postavljene na območju, kjer se je zgodil napad, hkrati pa potekajo tudi zaslišanja prič. Policija ve, v kakšen avto je sedel storilec, bil je v družbi še treh prijateljev, ki so ga skušali zaustaviti, a zaman. Moški je umrl, policija pa išče napadalca in njegove tri prijatelje. 

Na kraju tragedije so mnogi pustili sporočila pokojniku, sveče in rože. Zahir Hoassin je sicer za seboj pustil ženo in tri otroke, ki jim je sožalje že izrazila tudi italijanska bengalska skupnost.