Svet

Evropski poslanec razglasil stečaj - to ga osvobaja!

STA/N.J.
3. 1. 2014, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nick Griffin, vodja skrajno desničarske Britanske nacionalne stranke (BNP) in evropski poslanec, je danes potrdil, da je razglasil osebni stečaj. A Griffin se ne da, saj je na Twitterju zapisal, da mu bankrot ne preprečuje opravljanja funkcije evropskega poslanca, temveč da ga osvobaja finančnih skrbi.

Twitter

Griffin je še dodal, da njegov finančni status ne bo vplival na sredstva njegove stranke, poleg tega pa je potrdil, da bo glavni kandidat BNP za severozahod Anglije na majskih volitvah v Evropski parlament.

Svetoval bo glede odpravljanja dolgov

Svojo neprijetno finančno izkušnjo pa bo očitno izkoristil tudi za nekaj koristnega. "Svojo izkušnjo bom izkoristil v dobro volivcev, ki so zašli v težave, s pisanjem knjižice z nasveti za odpravljanje dolgov," je še zapisal po poročanju britanskega BBC.

Griffin, ki je bil za evropskega poslanca izvoljen leta 2009, in njegova stranka BNP sicer nasprotujeta priseljevanju in se zavzemata za "prvobitno britanstvo". Griffin je v preteklosti poleg tega v javnosti že večkrat zanikal holokavst.