Svet

Lastnega strica vrgel 120 psom, da so ga raztrgali

Ž.K.
3. 1. 2014, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Severno korejski diktator Kim Jong Un naj bi, po poročanju kitajskega časnika Wen Wei Po, svojega strica Jang Song-Thaeka usmrtil na izredno brutalen način. Skupaj s petimi sodelavci naj bi ga vrgel psom.

WIkipedia

Že dolgo mediji ugibajo, kaj se je zgodilo z Jang Song-Thaekom, sivo eminenco severno-korejske politike ter stricem in mentorjem trenutnega voditelja Kim Jong-Una. Pred nekaj meseci naj bi izginil iz javnega življenja, kmalu po tem pa so se pričela namigovanja o tem, da naj bi ga dal mladi diktator usmrtiti zaradi veleizdaje in korupcije.

Kitajski časnik Wen Wei Po je pred dnevi objavil šokatno novico, da naj bi nekdanji drugi namočnejši človek Severne Koreje, končal na strahoten način. Skupaj s petmi sodelavci naj bi ga slekli do nagega in ga vrgli med 120 krvoločnih psov, ki so jih pred tem tri dni stradali. Usmrtitev, ki naj bi trajala kar eno uro, naj bi si poleg diktatorja ogledalo še 300 povabljenih gostov.

Reuters

Usmrtitve so v Severeni Koreji pogost pojav, običajno pa jih izvrši strelski vod. Usmrtitev s psmi naj bi bila rezervirana le za najhujše sovražnike naroda. Da med stricem in njegovim nečakom ni bilo 'velike ljubezni' priča tudi dejstvo, da je pokojnika Kim Jong-Un v svoji novoletni poslanici poimenoval kar 'izmeček'.

Kitajski časnik, ki velja za kot neuradno glasilo kitajskih oblasti, je še navedel, da naj bi v delovnih taborščih končali tudi številni drugi sorodniki vladarja, ki naj bi tako pokazal, da ne bo dovolil, da bi kdo posegal v njegovo oblast.