Svet

Vračanje k tiskani izdaji - nelogična poteza?

STA / S.R.
4. 12. 2013, 19.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriška revija Newsweek se je po dolgi zgodovini lani odrekla tiskani izdaji in se podala le na svetovni splet. Vendar pa imajo novi lastniki nove ideje in se nameravajo januarja ali februarja vrniti k tiskani izdaji.

Novico je v torek popoldne objavil New York Times in sicer na podlagi pogovora z novim odgovornim urednikom Newsweeka Jimom Impocom.

Revija Newsweek je bila ustanovljena leta 1933 in je izhajala v tiskani izdaji vse do decembra leta 2012. Leta 2010 je revijo od Washington Posta za le en dolar, vendar skupaj z vsemi dolgovi kupil milijarder Sidney Harman.

Revija se je nato združila s spletno revijo Daily Beast pod okriljem podjetja IAC, ki pa je do konca leta 2012 obupalo nad tiskano izdajo zaradi padanja števila naročnikov in oglaševalskih prihodkov.

IAC je avgusta letos Newsweek prodal newyorškemu medijskemu podjetju IBT, katerega lastniki so kot kaže večji optimisti. Impoco je razložil, da bodo živeli predvsem od naročnikov, ker naj bi jih bilo dovolj. Tudi oglaševalcev ne bodo odganjali in zagotovo naj bi revijo prodajali za več, kot bodo znašali stroški proizvodnje.

Impoco je razložil, da bodo objavljeni predvsem izvirni daljši članki o aktualnih temah, ne bo pa toliko pogrevanja starih kratkih novic, povzetkov, grafik in podobnega kar je krasilo staro tiskano izdajo Newsweeka. Revija naj bi začela izhajati na 64 straneh in uvodoma le v ZDA, za zdaj pa še ni jasno kako pogosto.