Svet

Aktivistki grozili preko facebooka

P.R.
2. 12. 2013, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Aktivistki naj bi grozili s fizičnim nasiljem in celo smrtjo. Grožnje je prijavila splitski policiji. Znana hrvaška aktivistka Kristina Ćurković je konec preteklega konca tedna na drugo policijsko postajo v Splitu prijavila grožnje.

Facebook

Te je prejela na svoj facebook, napisane pa so bile v cirilici. Policija je prijavo prejela, vendar so sprva pojasnili, da gre za element nasilja, ki se ga ne preganja po uradni dolžnosti, ampak da gre za zasebni pregon. Aktivista Kristina Ćurković je pojasnila, da so ji neznanci zagrozili s posilstvom in umorom, kar pa bi spadalo pod kaznivo dejanje, ki se ga preganja na predlog oškodovanca. Mladi, vendar kontroverzni aktivistki so pomoč že ponudili številni Hrvatje, med drugim tudi splitski del nacionalistične skupine HOS.

Kristina je postala znana, potem ko je na člane stranke HDZ v Omišu metala jajca, v Splitu odstranila zastavo Evropske unije, v Vukovarju pa sodelovala pri odstranjevanju dvojezičnih tabel v cirilici. Gre za kontroverzno hrvaško osebnost, ki je precej aktivna na facebooku. Tako je tudi novico o prijavi groženj policiji delila na svojem facebooku. Objavila je profilno fotografijo, na kateri pozira v ustaški kapi z napisom 'Za dom spremni' (Pripravljeni za domovino, geslo skupine HOS, op. p.).

Poleg tega je še zapisala: »Ni predaje, od zdaj naprej smo še močnejši!« Zraven pa se je v soboto zahvalila vsem podpornikom. Ti so pred dnevi ustanovili tudi facebook skupino z imenom 'Kristina Ćurković junakinja, a ne zločinac' (Kristina Ćurković, junakinja in ne zločinka), ki je do včeraj zbrala nekaj več kot 1800 všečkov.