Svet

Babico so živo zakopali, policisti pa so le gledali

Arhiv
20. 9. 2013, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sorodniki 70-letne babice iz Kitajske, ki so jo živo zakopali pohlepni in okrutni gradbinci, trdijo, da policisti niso hoteli ukrepati in stopiti na prste tistim, ki so povzročili njeno smrt.

Babico so živo zakopali, policisti pa so se delali, da jih to ne zadeva.

Wang Cuyun je poskušala ekipi za uničenje preprečiti, da bi ji podrla hišo, ko jo je v glavo zadela roka bagra. Padla je v odprt kanalizacijski odtok in priče pravijo, da jo je operater bagra živo zakopal pod tonami zemlje. Policija je stala v bližini križem rok. Neki moški je povedal, da so policisti ''stali in se delali, kot da jih to ne zadeva''.

Pohlepni gradbinci ne poznajo milosti.

Babičini sorodniki so zahtevali, da operaterju bagra sodijo in da morajo policisti pred disciplinsko komisijo. Namesto tega so za 24 ur pridržali sinove gospe, potem ko so jih hoteli izprašati tuji novinarji. Policista, ki sta mirno opazovala, kako so starko zakopavali v grob, še vedno delata na policijski postaji.

Smrt Wangove je le zadnja v seriji napadov, ustrahovanja in nasilja, ki ga povzročajo lakomni gradbinci, ki se poskušajo polastiti čim večjega števila dragocenih stavbnih zemljišč. Sinove so obvestili, da preiskava poteka, podrobnosti pa niso znane. Povedali so jim le, naj čakajo na njen izid.

Družini so dali 50.000 funtov kompenzacije zaradi izgube doma in babičine smrti.

Uradniki zatrjujejo, da je bila babičina smrt nesreča, čeprav priče trdijo drugače. Nekateri lokalni prebivalci so izjave umaknili, ko jih je zaslišala policija. Spet drugič je šel eden od prijateljev sinov pokojne na policijo po odgovore, a so ga tam zadržali ves dan. Sin Wangove Li je povedal: ''Vemo, da smo proti vladi nemočni, vendar ne bom popustil. Za družino to ni več stvar denarja, ampak pravice.''