Svet

Poglejte, kaj so našli na podstrešju

S.R.
20. 9. 2013, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Že res, da se na podstrešju znajde marsikaj, a najdba fanta iz Nemčije je vsekakor nekaj povsem drugega. 10-letni Alexander iz Nemčije je namreč na podstrešju našel človeško mumijo v sarkofagu.

News.com.au
10-letni fantek je na podstrešju našel mumijo.

Pregled s CT-jem je razkril dobro ohranjeno človeško lobanjo, ki ji iz levega očesa štrli puščica. Dobro vidni so bili tudi deli okostja, z rokami prekrižanimi čez prsa. Da je vse skupaj še malce bolj skrivnostno, so v krsti našli tudi nekakšno masko smrti, pregled z rentgenom pa je pokazal tudi, da truplo neznanega spola, visoko 149 centimetrov prekriva plast kovine. Dečkov oče, Lutz-Wilfgang Kettler je za lokalni časopis povedal, da je njegov oče, ki je umrl že pred 12 leti v 50-ih letih prejšnjega stoletja potoval po severni Afriki, ter da je mogoče, da je mumijo pripeljal s sabo kot nekakšen spominek.

A tu stvar postane še bolj čudna. Povoji v katere je zavita mumija (odstranili jih niso, ker se bojijo, da bi poškodovali ostanke) so iz 20. stoletja, saj so stkani s stroji. Patolog Andreas Nerlich iz bolnišnice Bogenhausen v Münchnu zato sklepa, da čeprav so lobanja in deli telesa pravi, je mumija kot taka ponaredek, saj je »narejena iz več različnih trupel«.

Z mumijo, ki o jo našli v mestu Diepholz v deželi Spodnja Saška se ukvarjajo tudi policisti in tožilci. Najprej želijo zbrati več podatkov, potem pa bodo preverili tudi možnost, da je sestavljeno truplo posledica kakšnega zločina. Vse bo tako odvisno od starosti kosti. Če so slednje stare nekaj sto let, policija zločina ne bo preiskovala. 

News.com.au
Mumija na CT pregledu.