Slovenija

Zanika, da je s kijem pretepel štiri goste

robert.marin@svet24.si
20. 9. 2013, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Profesionalni MMA borec Bojan Kosednar alias 'Želva' krivde za kaznivo dejanje hude telesne poškodbe pred striptiz klubom Escape in nasilnišvo ne priznava.

fightsite.si

Do izbruha nasilja v ljubljanskem striptiz klubu Escape je prišlo 9. junija. Podrobnosti obtožnice bodo predstavljene na glavni obravnavi, 11. oktobra, je pa ena od komercialnih televizij pred časom poročala, da je Kosednar kritičnega večera s kijem pretepel štiri goste.

Obtoženi trdi, da ga kritičnega dne sploh ni bilo v lokalu.

Včeraj je pred ljubljanskim okrožnim sodiščem potekal predobravnavni narok, vendar Kosednar, v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, krivde ne priznava. Zatrdil je, da ga kritičnega dne sploh ni bilo v lokalu, medtem ko je njegov zagovornik Milan Krstič namigoval, da so oškodovanci prišli v lokal, da bi napravili nered.

»Fantov ne poznam, odkar sem v priporu, pa sem o njih marsikaj slišal.« Bojan Kosednar o oškodovancih

Krstič je sodišču tudi predlagal, da pridobi kazenske liste oškodovancev, tožilstvo in pooblaščenci oškodovancev pa so temu ostro nasprotovali.

Oškodovanci so v medijih sicer že pojasnjevali, da so se kritične noči obnašali nekoliko oholo in da je eden od njih ob prihodu brcnil stol, pa vendar se jim zdi odziv pretiran. Menda so enemu od pretepenih morali celo amputirati prst. Kot napadalca so prepoznali Kosednarja, ki je od dogodka v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti.