Svet

Marijo so našli mrtvo

Petra Rupnik
20. 9. 2013, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iskalna akcija za pogrešano starejšo žensko iz Međimurja se je končala tragično. 70-letno Marijo so namreč mrtvo našli v gozdu.

Wikipedia, PU Međimurje
Vaščani Macinca so pretreseni.

Marija (70) iz Macinca je bolehala za Alzheimerjevo boleznijo, ki povzroča tudi dezorientiranost v času in prostoru. Najverjetneje je prav slednje botrovalo temu, da se je Marija Bratković v ponedeljek odpravila od doma neznano kam, kot je pozneje pojasnil njen sin, ki je mamino izginotje takoj prijavil policiji.

Marija je od doma odšla v volnenem puloverju in trenirki, obuta pa zgolj v natikače. Njen obupani sin je skupaj s policijo takoj sprožil obsežno iskalno akcijo, v katero so se vključili prostovoljni gasilci iz Macinca in lovci iz domačega lovskega društva Srnjak. Marijo so iskali tudi njeni sovaščani, kljub velikemu številu prostovoljcev, ki so se vključili v iskanje, pa pogrešane niso našli.

Marijo so iskali sovaščani, gasilci in lovci.

Policija je zato širšo javnost prek medijev prosila za pomoč pri iskalni akciji, ki se je žalostno zaključila naslednji dan, deset minut pred šesto uro zvečer. Na lokaciji gozda Zelena je domačinka iz Macinca našla truplo starejše ženske, za katero so pristojne službe potrdile, da gre za pogrešano Marijo Bratković iz Macinca. Na mesto, kjer so našli truplo, je bil napoten tudi mrliški oglednik, ki na telesu mrtve starke ni našel sledov nasilja. Kot so sporočili s Policijske uprave v Međimurju, bodo o dogodku obvestili občinsko tožilstvo v Varaždinu. Ker mrliški oglednik na truplu ni našel nobenih znakov nasilja, pogrešana ženica ni umrla nasilne smrti, oglednik pa je zato tudi že izdal dovoljenje za pokop.

Wikipedia, PU Međimurje
Nesrečna Marija.