Svet

Skrivnostna ženska pobija posiljevalce

U.K.
9. 9. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Maščevalka Diana je postala neke vrste 'superheroj' v Mehiki. In lahko se zgodi, da bo povzročila nov trend tudi drugod.

Facebook

Iz Mehike prihaja precej nenavadna zgodba. Policija je izdala tiralico za neznano žensko, ki je umorila več avtobusnih šoferjev. Vse, kar imajo skupnega, je to, da so bili obtoženi ali izpuščeni zaradi posilstva. In čeprav gre za umore, je Diana, kot se je ženska poimenovala, postala v očeh mnogih prava herojka. Maščevalka je oblečena v črno in ima svetle lase. V Mehiki so spolni napadi na dekleta izjemno pogosti, storilci pa največkrat ostanejo nekaznovani, zato naj bi Diana začela sama kaznovati storilce. V prvi vrsti se je spravila na avtobusne šoferje. Policija je objavila, da naj bi šlo za eno žensko, a ne izključujejo, da gre za več različnih storilk ali storilcev, ki se tako maščujejo. Očividci so poročali, da so videli žensko, oblečeno v črno, ki je stopila na avtobus in s pištolo v glavo ustrelila voznika.

Diana je policiji poslal tudi e-pošto: »Mislite, da smo šibke, ker smo ženske, in morda smo res. A samo do določene točke. Ne moremo več tiho prenašati takih dejanj. Zato sem inštrument, ki bo maščeval tiste, ki se ne morejo same.« E-pošta je bila podpisana z Diana: Lovka. Policija se zdaj trudi, da bi razkrila morilko, društva za pravice žensk pa so izpostavila, da mehiška vlada ne naredi ničesar, da bi preprečila nasilje nad ženskami. Mnoge ženske namreč ugrabijo, posilijo, mučijo in nato ubijejo, vse pa naj bi vodilo prav do šoferjev. Mnogi verjamejo, da bi potrebovali take maščevalke tudi drugod po svetu.