Svet

Grozljivo: v hotelu odkrili 40 pitonov

STA / J.P.
17. 8. 2013, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Malo več kot teden dni po tem, ko je ogromen piton zadavil dva kanadska dečka, se je v Kanadi ponovno zgodil incident v povezavi s pitoni.

Zajem zaslonske slike
Tam je bil nastanjen par, ki so ju izselili iz njunega doma.

Policija je pričela s preiskavo incidenta, vendar ni razkrila, ali bo par odgovarjal zaradi kršenja lokalne zakonodaje, ki prepoveduje posedovanje pitonov. Kače, dolge od 30 centimetrov do 1,4 metra, so bile ob najdbi v slabem zdravstvenem stanju. Policija jih je zasegla in predala Kanadskemu združenju za zaščito živali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V hotelski sobi v mestu Brantford so namreč odkrili 40 pitonov. Plazilce so policisti v četrtek odkrili v več plastičnih zabojih v hotelski sobi, kjer je bil nastanjen par, ki so ju izselili iz njunega doma.

Do odkritja pitonov je prišlo enajst dni po tem, ko je dečka, stara šest in štiri leta, v kanadskem mestu Campbellton zadavil piton, ki je pobegnil iz svojega terarija in se prek ventilacijskega sistema prebil iz trgovine za eksotične živali v stanovanje nadstropje višje.

Strokovnjaki za plazilce so izrazili presenečenje nad incidentom, številni pa trdijo, da so tovrstni pitoni resda nevarne živali, ki lahko ubijejo velik plen, a da načeloma ne bi napadli človeka. Zaradi dogodka so uvedli preiskavo.