Svet

23-letnico 'ubil' iPhone!

STA / S.R.
15. 7. 2013, 18.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Kitajski regiji Xinjiang je po poročanju medijev prišlo do nenavadne nesreče - neko Kitajko naj bi med uporabo pametnega mobilnika Iphone ubil električni tok.

Reuters
Ena zadnjih fotografij, ki jih je mlada Kitajka naredila pred smrtjo

Ameriški tehnološki velikan Apple se je že odzval in napovedal sodelovanje pri preiskavi nesreče. Po poročanju medijev naj bi 23-letnica iz kitajske province Xinjiang govorila po telefonu in hkrati polnila svoj mobilnik, ko jo je ubil električni tok.

Uradna preiskava smrti sicer še poteka, kitajska tiskovna agencija Xinhua pa je potrdila, da je 23-letnica umrla zaradi električnega toka.

"Zadevo bomo raziskavi in v polni meri sodelovali z oblastmi," je dejala Applova predstavnica za stike z javnostjo v Pekingu Carolyn Wu.

Govorice o nesreči so se razširile potem, ko je žrtvina sestra nesrečo opisala na spletnemu omrežju Sina Weibo, kitajski različici Twitterja.

Nekateri uporabniki omrežja Weibo so sicer izrazili pomisleke glede resničnosti zgodbe. "Kaj, če gre zgolj za kampanjo proti Applu," so se po poročanju francoske tiskovne agencija AFP spraševali nekateri uporabniki.

Kitajska je Applov drugi največji trg, Applovi izdelki - mnogi so narejeni na Kitajskem - pa so tam izjemno priljubljeni. Hiter odziv podjetja kaže na pomembnost tega trga, prihaja pa tudi v luči kritik na račun arogance, s katerimi se je podjetje soočalo pred nekaj meseci na Kitajskem.

Kritike so med drugim terjale opravičilo glavnega izvršnega direktorja družbe Tima Cooka, ki je med drugim dejal, da se morajo pri Applu še veliko naučiti, da bodo lahko ustrezno poslovali in komunicirali na Kitajskem.