Svet

Soproga državnega sekretarja ostaja v bostonski bolnišnici

STA / S.R.
9. 7. 2013, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družina ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja še vedno noče objaviti razloga, zakaj je njegova 74-letna soproga Teresa Heinz Kerry v nedeljo končala v bolnišnici, ameriški mediji pa na podlagi zaupnih virov poročajo, da je najverjetneje doživela možgansko kap.

Reuters
Teresa Heinz Kerry in John Kerry.

Tiskovni predstavnik družine Glen Johnson je sporočil, da so hvaležni za vse izraze podpore in da je stanje Heinz Kerryjeve "kolikor toliko dobro". Soprogo državnega sekretarja, ki ostaja v Bostonu ob ženini strani, so v nedeljo najprej sprejeli v bolnišnico na otoku Nantucket, jo tam stabilizirali in potem še vedno v kritičnem stanju odpeljali v Boston.

Nekdanji senator iz Massachusettsa in predsedniški kandidat demokratov leta 2004 John Kerry bi se moral že v ponedeljek vrniti na delovno mesto v Washington po dopustu za praznik 4. julij na otoku Nantucket, kamor se je s soprogo odpravil, ko se je vrnil s turneje po Bližnjem vzhodu.

Med dopustovanjem je izbruhnila kriza v Egiptu, State Department pa je uvodoma prikrival dejstvo, da je Kerry na svoji jahti. Ko so ga tam fotografirali novinarji, so v Washingtonu obrnili ploščo in pohiteli z zagotovili, da je na tekočem z dogajanjem v Egiptu in v stalni zvezi s predsednikom ZDA Barackom Obamo. Kritike, ki jih je bil deležen, so sedaj zaradi zdravja soproge potihnile.

Teresa Heinz Kerry se je rodila v Mozambiku, v ZDA pa se je poročila z republikanskim senatorjem iz Pensilvanije in dedičem imperija slavnega kečapa Heinz. John Heinz se je aprila leta 1991 smrtno ponesrečil v trčenju helikopterja in letala. Vdova in naslednica paradižnikovega imperija se je potem leta 1995 poročila z demokratskim senatorjem iz Massachusettsa Kerryjem. Leta 2009 se je zdravila zaradi raka na prsih.