Slovenija

Pohitite z oddajo prošnje za študentski dom

STA / S.R.
9. 7. 2013, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Od srede dalje bodo študentje lahko oddali prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto v različnih visokošolskih središčih, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Študentski domovi Mb
Prošnje za subvencionirano bivanje oddajte pravočasno.

Na voljo je nekaj manj kot 15.000 ležišč. Na razpis so danes sicer že opozorili v Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, na novosti razpisa pa bodo v sredo opozorili tudi v Mariboru.

Na ministrstvu sicer navajajo, da Študentski domovi v Ljubljani razpisujejo skupaj 7459 ležišč, Dijaški dom Vič 400, Dijaški dom Novo mesto 174, Dijaški dom Ivana Cankarja 64, Srednja šola tehniških strok Šiška 30 in Dijaški dom Poljane 25 ležišč. Štirje zasebni študentski domovi ponujajo še skupno 280 ležišč. Pri zasebnikih je za študente na voljo 1000 ležišč.

Študentski domovi Univerze v Mariboru imajo prostor na 2867 ležiščih, dijaški dom na Gosposvetski cesti jih ima 89, Dijaški dom Lizike Jančar 20, Dijaški dom Prometna šola 80, Dijaški dom Celje 80 in Dijaški dom Murska Sobota 40 ležišč. Štirje zasebni študentski domovi ponujajo skupno 269 ležišč. Pri zasebnikih je na voljo še 13 ležišč.

Dijaški in študentski dom Kranj ponuja 259 ležišč.

Študentski domovi Univerze na Primorskem pa letos razpisujejo 226 ležišč, od tega 130 v Študentskem domu Portorož, 94 v Študentskem domu Koper in dva v stanovanju v Izoli. Dijaški dom Koper 160 ležišč, Dijaški dom Portorož 80, Dijaški dom Izola 50 in Dijaški dom Nova Gorica 70. Dva zasebna študentska domova pa skupno 32 ležišč v Kopru in 56 ležišč v Novi Gorici. Za bivanje študentov pri zasebnikih je na voljo 730 ležišč.

Študentje morajo prošnje za sprejem v vseh regijah oddati po elektronski poti preko portala eVŠ najkasneje do 12. avgusta, prošnje za podaljšanje bivanja pa najkasneje do 20. avgusta. Pri čemer bodo morali tisti, ki bodo vlogo oddali zgolj z uporabniškim imenom in geslom, torej brez digitalnega potrdila, obrazec tudi natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati še po pošti ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove v posameznem visokošolskem središču.

Vlogo za sprejem morajo vložiti tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje, še opozarjajo na ministrstvu.