Svet

Oče osmošolke oklofutal učiteljico

M.R.
4. 7. 2013, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji policisti Ivica Pivac iz kraja Vrgorac v splitsko-dalmatinski regiji ni bil zadovoljen z ocenami hčerke, saj te niso bile dovolj dobre za vpis na srednjo ekonomsko šolo, zato je od ravnatelja zahteval, naj hčerka 'pade'.

blog.dnevnik.hr
Razdejanje v zbornici.

Do incidenta je prišlo v ponedeljek v knjižnici Osnovne šole Vrgorac, 52-letni Pivac pa je učiteljico hrvaškega jezika Mirando Vukšić oklofutal kar pred očmi njenega mladoletnega sina. Ta je mami priskočil na pomoč, a ga je 52-letnik z lahkoto obvladal. Še pred tem je blaznež pustošil po hodniku šole in zbornici ter prevračal omare.

Najbolj se je o dogodku razpisal Blog od Vrgorac grada. Kot piše anonimnež, sicer zaposlen na šoli, je Pivac zadnji mesec pred koncem pouka hčerki prepovedal šolanje, da ne bi izdelala zaradi neupravičenih ur. A so pristojni odločili, da bo učenka kljub izostankom lahko zaključila razred in osnovno šolo, hkrati pa so očeta prijavili policiji in socialni službi, kjer pa glede na razplet niso opravili svojega dela.

Bloger ugiba, da zato, ker je 52-letnik nekdanji policist. Kot pojasnjuje, policisti nekdanjega sodelavca zaradi napada sploh niso kazensko ovadili, češ da gre za (pre)lahke poškodbe, zato je morala to storiti oškodovanka sama. Uničevanje šolske lastnine pa policistov menda sploh ni zanimalo.

V torek so se pred lokalno policijsko postajo protestno zbrali zaposleni na šoli, nezadovoljni s postopanjem modrih angelov, z obiskom pa jih je počastil tudi minister za znanost, izobraževanje in šport Željko Jovanović. Na kraju zločina, v knjižnici, je minster sklical tiskovno konferenco in obljubil spremembo zakonodaje, po kateri se bi napadi na zaposlene v šolstvu strožje sankcionirali.

Kot še piše bloger, je zoper nasilneža preiskovalna sodnica vendarle odredila enomesečni pripor.

blog.dnevnik.hr
Blaznež je strgal hčerkino spričevalo.
blog.dnevnik.hr
Minister Željko Jovanovič je obljubil večjo zaščito.