Svet

Za res mrzlo pijačo – steklenica iz ledu

S.R.
4. 7. 2013, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ste med tistimi, ki v svoji Coca-Coli nikdar nimate dovolj ledu? Podjetje ima sedaj rešitev za tiste, ki svojo priljubljeno gazirano pijačo najraje pijete ledeno hladno.

Youtube, Coca-Cola
Zares mrzla Coca Cola.

Poleg tega pa je rešitev vsaj do neke mere okolju prijazna. Coca-Cola je namreč izdelala steklenico iz ledu. Posebna steklenica je enake oblike kot tradicionalna plastenka ali steklenica. Vsaka steklenica ima tudi gumijast obroč, da jo uporabnik sploh lahko drži. Po tem, ko pijače zmanjka pa se steklenica pač stopi.

Steklenica iz ledu je zaenkrat na voljo samo v Kolumbiji. Podatka o tem, ali bo steklenico ugledal tudi preostali svet pa zaenkrat še ni. Se je pa menda v Kolumbiji izkazala za zelo priljubljeno. Prodajalci na plažah naj bi namreč v povprečju v eni uri prodali 265 tovrstnih steklenic.

Proizvodnja tovrstnih steklenic se začne z vlivanjem mikro-filtrirane vode v silikonski model, nakar vodo zmrznejo na -25 stopinjah Celzija in steklenice napolnijo s pijačo. Na koncu na steklenico namestijo še gumijast obroč z logotipom podjetja, ki kot omenjeno, uporabniku omogoča, da steklenico sploh drži. Ko se vse skupaj stopi, pa obroč lahko postane gumijasta zapestnica.

Oglasi sicer steklenico oglašujejo kot okolju prijazno (pač, ni prazne embalaže), a glede na to, da je za ohranjanje ledu potrebno ogromno dodatnega hlajenja, se 'prijaznost okolju' praktično izniči.

Youtube, Coca-Cola
Najnovejši hit - Coca Cola v steklenici iz ledu.