Svet

Grozljivo – tik pred vzletom eksplodiral motor

S.R.
26. 6. 2013, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Več kot 300 potnikov in članov posadke je imelo v ponedeljek, 24. junija veliko srečo. Njihovemu letalu je namreč tik pred vzletom eksplodiral motor.

YouTube
Letalo je imelo težave z desnim motorjem.

Vse skupaj se je pripetilo v ponedeljek, 24. junija na letališču Manchester. Letalo Airbus A330 je bilo tik pred vzletom, ko so nastale težave z desnim motorjem, ki je skoraj v trenutku eksplodiral. Letalo se na srečo še ni odlepilo od tal, zato sta pilota lahko vse skupaj hitro rešila. Na letu TCX314 letalske družbe Thomas Cook Airlines je bilo sicer 325 potnikov in članov posadke, namenjeni pa so bili v Dominikansko republiko. Dramatično nesrečo je nekomu uspelo posneti, video pa je seveda končal na spletnem portalu YouTube, kjer si ga je v dveh dneh ogledalo že skoraj 400.000 ljudi.

Na posnetku se vidi ogenj v motorju, nato pa se iz motorja začne valiti dim. Letalo sicer rahlo zavije levo in desno, nato pa pilota hitro ukrotita letalo. Ko se slednje ustavi na prizorišče hitro prihitijo reševalci in gasilci.

Predstavnik za odnose z javnostjo pri letalski družbi Thomas Cook je izjavil, da je na letalo med vzletom prišlo do okvare in dodal, da potniki in člani posadke niso bili ogroženi. Preiskava sicer če poteka, so pa potnikom hitro priskrbeli nadomestno letalo, ki jih je pripeljalo do cilja.