Svet

Sirsko letalo izstrelilo raketo na Libanon

STA / J.P.
3. 4. 2013, 16.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sirsko vojaško letalo je danes izstrelilo raketo na obmejni zaselek na vzhodu Libanona, so poročali tamkajšnji mediji. To je že drugi tovrsten incident v zadnjem mesecu.

Wikipedia

Izstrelek je zadel hišo na obrobju vasi Arsal in povzročil gmotno škodo, je poročala libanonska tiskovna agencija. Ali je sirsko letalo kršilo libanonski zračni prostor, ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sirska letala so minuli mesec izstrelila dve raketi na območje Arsala, večinsko sunitske vasi, katere prebivalci podpirajo sirske upornike proti režimu predsednika Bašarja al Asada.

Pred tem so oboroženci napadli konvoj tovornjakov z gorivom, ki so bili na poti iz libanonskega pristanišča Tripoli proti Siriji. V napadi je bil ranjen voznik.

Čeprav je libanonska vlada glede vojne v Siriji bolj kot ne nepristranska, to ni preprečilo širitve spopadov preko meje. Spopadi med privrženci in nasprotniki Asada so med drugim izbruhnili v Tripoliju.

Libanonski politiki se bojijo, da bi v Libanonu utegnil izbruhniti podoben sektaški konflikt, če se vojna v Siriji ne bo kmalu končala.