Svet

Skupinsko posilstvo turistke

STA
16. 3. 2013, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skupina moških je v ruralnem predelu Indije posilila švicarsko turistko, je danes potrdila indijska policija.

Reuters
Skupinska posilstva so v Indiji žal zelo pogosta

Ženska je s svojim možem kolesarila po obubožani zvezni državi Madhya Pradesh, ko ju je v petek zvečer napadlo osem moških. Poleg posilstva so par tudi oropali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa gre za 39-letno turistko, napad pa se je zgodil v neki vasi, ko se je par ustavil, da bi prenočil v šotoru. Napadalci so uporabili lesene palice, moškega so pretepli, žensko pa posilili. Preden so pobegnili, so jima še pobrali vrednejšo lastnino.

V zvezi z zločinom naj bi policija že zaslišala več ljudi, vendar vse domnevne napadalce še iščejo.

Skupinska posilstva v Indiji so zelo pogosta. Pozornost javnosti je na ta problem usmeril predvsem primer 23-letne študentke, ki je bila decembra posiljena na avtobusu v indijski prestolnici, kasneje pa je hudim poškodbam podlegla. Indijci so svoj bes zaradi dogajanja izrazili tudi na ulicah, oblasti pa so se med drugim odzvale z zaostrovanjem kazni za posiljevalce.

Leta 2011 je bilo v Indiji po uradnih podatkih prijavljenih 24.206 primerovposilstev. Vprašanje pa je, koliko je bilo zločinov, ki jih žrtve niso prijavile.