Svet

Posilili in umorili tri deklice

STA
20. 2. 2013, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iz Indije poročajo o novem primeru brutalnega posilstva. V neki vasi na zahodu Indije so v vodnjaku našli trupla treh sester, starih šest, devet in enajst let, ki so bile pred umorom posiljene, je danes sporočila policija.

Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik policije v zvezni državi Maharashtra Aarti Singh, so trupla deklet v vaškem vodnjaku našli minuli teden, dva dni po tem, ko so jih 14. februarja razglasili za pogrešane. V vodnjaku so ob truplih našli tudi njihove šolske torbe in čevlje. Obdukcija je pokazala, da so bile posiljene, nato pa umorjene.

Aretirali niso še nikogar, preiskava pa poteka, v njenem okviru pa zaslišujejo štiri ljudi, je še povedal Singh. Svojci so povedali, da so dekleta na usodni dan iskala svojo mamo, ki ni bila doma, po tem pa jih niso več videli.

Po odkritju so se vaščani zbrali na protestih, podobnih kot jih je po vsej državi izzvalo brutalno skupinsko posilstvo in umor 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju decembra lani. Zločin je vzbudil tudi nacionalno razpravo o nasilju nad ženskami in njihovi varnosti ter pozive k strožjemu kaznovanju posiljevalcev.