V torek

Ljubljanska občina sofinancira 16 programov poletnega počitniškega varstva, prijave se odprejo jutri

D.K.
6. 5. 2024, 12.41
Posodobljeno: 6. 5. 2024, 12.43
Deli članek:

Na Mestni občini Ljubljana tudi letos med poletnimi počitnicami ponujajo nabor sofinanciranih počitniških programov, ki so namenjeni učencem od 1. do 5. razreda osnovne šole.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje programov varstva otrok med počitnicami bo ljubljanska ob čina v letošnjem letu sofinancirala 16 programov poletnega počitniškega varstva. Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici), je zapisano na straneh Mestne občine Ljubljana (MOL).

Programi niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo s 1. 9. 2024 vstopili v 1. razred osnovne šole. Namenjeni so otrokom, ki so v letošnjem šolskem letu vpisani v 1. do vključno 5. razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v MOL. Programi so namenjeni tudi mladostnikom do 18. leta starosti, če gre za osebe s posebnimi potrebami, in sicer če izvajalec lahko za njih zagotovi strokovno in varno izvedbo. Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna, ne glede na višino navedenega prispevka na udeleženca v posameznem programu, pa je iz tabele izvajalcev, ki jo najdete na strani občine, razvidno, koliko mest je na voljo za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Prijave možne od jutri zjutraj

Izvajalci poletnega počitniškega varstva bodo z zbiranjem prijav otrok začeli vsi hkrati, in sicer v torek, 7. maja 2024, ob 7. uri. Prijave bodo potekale izključno preko spletnih strani izvajalcev. Za dodatne informacije glede programov in prijav se lahko obrnete neposredno na izvajalce.