Podpis pogodbe

Uredili bodo eno od najbolj dotrajanih cest v Murski Soboti

A.S./STA
9. 4. 2024, 13.41
Posodobljeno: 9. 4. 2024, 13.45
Deli članek:

V Murski Soboti bodo obnovili Noršinsko ulico, ki je ena od najbolj dotrajanih cest v soboški občini. Župan Murske Sobote Damjan Anželj je danes s podjetjem Pomgrad podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del prve faze projekta. Kot je napovedal, se bo obnova začela med prvomajskimi prazniki.

Mestna občina Murska Sobota
Danes sta župan Damjan Anželj in predstavnik izvajalca, član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del projekta Noršinska ulica 1. faza.

Vrednost del v prvi fazi projekta je 1,2 milijona evrov. Obnova bo sicer obsegala tri faze, skupna vrednost del pa je ocenjena na okrog 4,5 milijona evrov.

V sklopu prve faze bodo uredili odsek ceste od ekonomske šole do križišča Noršinci - Rakičan. Izvedli bodo rekonstrukcijo ceste in zgradili kolesarsko stezo. Poleg tega bodo postavili kolesarski števec in urbano opremo, kot so koši za smeti in klopi, uredili zeleni pas med voziščem in kolesarsko stezo.

Prometna infrastruktura na tem odseku je v zelo slabem stanju in ne omogoča zadostne varnosti najšibkejšim udeležencem v prometu, so pojasnili na občini.

V drugi fazi bodo obnovili odsek ceste od križišča Noršinci - Rakičan do naselja Rakičan, v tretji fazi pa odsek od križišča Noršinci - Rakičan do naselja Noršinci.

Dela se bodo začela v začetku maja in bodo potekala ob delnih popolnih zaporah lokalne ceste. Ves čas aktivne gradnje bodo zagotovljeni obvozi z ustrezno prometno signalizacijo. Skrajni rok za zaključek del v okviru prve faze je 30. julij 2025.

Z investicijo želi občina prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti, zagotoviti osnovne infrastrukturne pogoje za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečati prometno varnost za najšibkejše udeležence v prometu ter izboljšati kakovost življenjskega prostora in posledično vplivati na izboljšanje kakovosti zraka, so še sporočili.