20 do 30-krat

Poročeno učiteljico, ki si je privoščila 17-letnega dijaka, čaka življenje v zaporu

R.T.
24. 1. 2024, 20.11
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 20.16
Deli članek:

33-letna učiteljica iz ameriške zvezne države Arkansas je priznala, da je kriva. Česa? Spolno je občevala s 17-letnik dijakom. Obtožena je kaznivega dejanja posilstva.

Bryant Police Department
Heather se je pokesala. Bo sodnik usmiljen?

Heather Hare je bila leta 2020 priljubljena učiteljica. V oddaji Dobro jutro Amerika (Good Morning America) so se ji učenci za njeno dobro delo in srčnost pri pouku nekakšne ekonomije z osnovami potrošništva (Family and Consumer Science) zahvalili s prikupnim posnetkom. Naslednje leto je »vnovčila« svojo priljubljenost. Čeprav je bila poročena in je imela 5-letnega otroka, je v začetku šolskega leta oči vrgla na 17-letnega poba, ki mu je nekajkrat pomagala in svetovala po pouku. Mimogrede mu je dala svojo telefonsko številko, se z njim spoznavala na Instagramu in Snapchatu. Beseda je dala besedo in kmalu mu je zaupala, da sta v sanjah skočila v posteljo.

Kaj si je mislil dijak, sodišče ni izdalo, po neuradnem poročanju lokalnih medijev v začetku zveze ni bil nezadovoljen. Heather je na sodišču nerada priznala, da sta od jeseni 2021 do pomladi 2022 z dijakom spolno občevala 20 do 30-krat. Kje? Kjer je bila priložnost! Pri njej doma, v njenem avtu in celo v razredu, kar je najbolj razburilo svet šole. Sodu pa je izbila dno njena nenasitnost. Na šolskem izletu v Washingtonu aprila 2022 je privihrala v dijakovo hotelsko sobo in ga naskočila, kar so opazili drugi učenci. In tako se je razvedelo, seznanili so se starši, ravnatelj in naposled policija.

Po neusmiljenem kazenskem zakoniku v Arkansasu jo čaka najmanj 10 letna zaporna kazen. Tožilstvo zahteva 13 let, sodišče pa si bo za izrek sodbe vzelo čas za razmislek.