Incident

Goriški najstniki posneli burno dogajanje ob srečanju s kriminalistom

STA
8. 11. 2023, 10.36
Posodobljeno: 8. 11. 2023, 10.38
Deli članek:

Na kolesarski stezi med Novo Gorico in Šempetrom se je po navedbah medijev konec minulega tedna v spor s skupino mladoletnih kolesarjev domnevno zapletel novogoriški kriminalist.

Sašo Švigelj / M24
Fotografija je simbolična.

Na PU Nova Gorica so za Primorske novice pojasnili, da o dogajanju niso bili obveščeni. Uvedli bodo notranjevarnostni postopek, v katerem bodo ugotovili okoliščine. Burno dogajanje je s telefonom posnel eden od vpletenih mladoletnikov in ga po poročanju 24ur.com delil na družbenih omrežjih. Na posnetku, ki je prišel v javnost, je videti mladostnike, ki se prepirajo najprej z žensko, nato pa se v spor vmeša še moški. Po navedbah medijev naj bi šlo za novogoriškega kriminalista.

Moški na posnetku kriči na mladoletnike, enemu se približa, ga prime za roko in strese. Na posnetku je tudi slišati mladoletnike, ki govorijo, da naj bi ženska enemu od fantov prisolila klofuto. Na drugi strani pa je slišati nekoga od mladih kolesarjev, ki par zmerja s slabšalnim italijanskim izrazom za Slovence.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so za Primorske novice pojasnili, da z dogajanjem na kolesarski stezi minuli konec tedna niso bili seznanjeni, zanj so izvedeli od novinarjev. Uvedli bodo notranjevarnostni postopek, v katerem bodo opravili dodatno zbiranje obvestil in izvedli druge ukrepe, na podlagi katerih bodo ugotovili vse okoliščine navedenega dogodka.

Odgovore na dodatna vprašanja o dogodku, naslovljene na PU Nova Gorica, STA še čaka.