Znotraj stranke

Za Mojco Šetinc Pašek je "stvar jasna". S Šarcem enako kot z Ajanovič Hovnik

R.T.
19. 10. 2023, 13.12
Posodobljeno: 19. 10. 2023, 13.29
Deli članek:

Namera ministra za obrambo Marjana Šarca o snemanju resničnostnega dokumentarca za agitacijo mladih vojakov je vznemirila tudi nekatere v koalicijskem taboru.

Sašo Švigelj
Lahko Šarca odnese resničnostna dokumentarna serija?

Najprej je javnost zatrzalo ob izboru dokaj neznanega podjetja Akademija Ris iz Zagradca pri Grosupljem, ki bo za 1,9 milijona evrov posnel 10 epizod serije, ki naj bi izpostavljala pozitivne vidike vojaške službe in njen prispevek družbi. V sindikatu ministrstva za obrambo jih je zabolelo, da se toliko denarja namenja za cilje, ki jih bo s serijo težko doseči, medtem ko že med zdaj zaposlenimi ni vse tako kot bi moralo biti.

Za resničnostno serijo skoraj 2 milijona, kaj pa dostojno plačilo vojaka?

Zdaj pa se je oglasila še poslanka stranke Gibanje Svoboda Mojca Šetinc Pašek, strankarska kolegica Marjana Šarca, ki se je z ostanki LMŠ junija lani priključil zmagovalni ekipi. »Zame je stvar jasna. Za vse nas v politki veljajo ista pravila politične odgovornosti in integritete. Če je politična odgovornost in videz veljal za Sanjo Ajanović Hovnik, potem isti kriteriji veljajo tudi za Marjana Šarca. Zdaj pa si grem kupit sendvič,« je zapisala na Facebooku.

Marko Vavpotič
Mojca Šetinc Pašek je ostra do početja strankarskega kolega.

Za tiste, ki ne poznajo afere sendvič... Leta 2019 je poslanec LMŠ Darij Krajčič v trgovini ukradel sendvič. V naslednjih dneh je podal samoprijavo, priznal krajo in odstopil ter s tem postavil zlati standard odstopa zaradi bagatelnih vzrokov.