Brez uspeha

Še vedno iščejo pogrešanega Tilna! Na Kobariškem so opazili njemu podobnega mladeniča

G.G.
24. 7. 2023, 13.33
Posodobljeno: 24. 7. 2023, 13.36
Deli članek:

V jutranjih urah se je nadaljevalo iskanje 21-letnega Tilna Šuberja iz Kopra, ki ga pogrešajo že devet dni.

PU Nova Gorica
Velika iskalna akcija je potekala tudi danes dopoldne.

Od 8. ure so bovški policisti brskali po naseljih v Breginjskem kotu in ob reki Nadiži. Policisti in prostovoljci so preverjali tudi levo stran reke Soče, ponovno, že tretjič, so pregledali Tolminska korita vse od naselja Žabče. Nič! Pogrešanega Tilna niso našli, čeprav so bili s policisti tudi izurjeni vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb.

Še vedno »številne aktivnosti« izvajajo policisti na območju Policijske uprave Koper, v svojem rajonu pa novogoriški policisti. Pregledujejo video posnetke, preverjajo informacije občanov, svojce dnevno seznanjajo z izvedenimi in načrtovanimi aktivnostmi in še marsikaj. Informacije, ki so govorile o opažanju ali aktivnostih pogrešanega, so se doslej izkazale za netočne oziroma ni šlo za 21-letnega Tilna. Včeraj so ponovno preverili govorice, da je bil pogrešani opažen na Kobariškem. Izkazalo se je, da ne gre za Tilna, ampak za domačina iz Zgornjega Posočja, ki je po opisu podoben pogrešanemu 21-letniku, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Facebook
Tilen Šuber je visok 182 centimetrov, ima 75 kilogramov in nekoliko daljše temno rjave lase.

Opis pogrešanega: Tilen Šuber je visok 182 centimetrov, ima 75 kilogramov in nekoliko daljše temno rjave lase. V času izginotja je bil oblečen v modre kratke hlače in črno majico brez rokavov. Obut je bil v črne športne »najkice«. Tilen zna slovensko in angleško, prepoznali pa bi ga lahko tudi po brazgotini od ureznine na levi podlahti.

Policisti prosijo vse, ki bi imeli kakršnokoli koristno informacijo o tem, kje se nahaja pogrešani, da to takoj sporočijo na 113, na najbližjo policijsko enoto ali na anonimni telefon 080 1200.