Alkohol za volanom in še kaj

Na Dolenjskem trije vozniki s polno posodo

A.Z.
19. 5. 2023, 08.25
Posodobljeno: 19. 5. 2023, 08.44
Deli članek:

Pregovorno velja, da na Dolenjskem radi pogledajo v kozarec, a policisti so imeli minulo noč opravka s tremi veseljaki. No, dva sta bila še kulturna, tretji pa je bil precej bolj razborit in si je nabral prekrškov kot »berač uši«.

Nataša Juhnov
Test za vinjenost je dvakrat zapel, v tretje ni šlo.

Zvečer so na območju Poljan pri Mirni Peči ujeli voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, razlogi za policijsko obdelavo pa so se kar vrstili. Začeli so z objestno vožnjo, s katero je ogrožal ostale udeležence v prometu. Po začetku postopka so ugotovili, da gre za 55-letnega  kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadalje, vozil je neregistriran, tehnično pomanjkljiv in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Malce sumljivo obnašanje voznika so hoteli potrditi še s preskusom vinjenosti, a to je bilo za voznika kaplja čez rob. Test je odklonil, prav tako je na svoj način odklonil odrejen strokovni pregled. Policistom je grozil, da »jih bo ubil, z vpitjem in nedostojnim vedenjem je kršil  javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov in se ni pomiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje,« so zapisali novomeški policisti. Avtomobil so mu zasegli  in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Dva sta bila bolj kulturna, a še vedno nevarna na cesti

V Trnovcu so približno ob istem času zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. 75-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola.  Kršitelja  so  odpeljali v prostore za pridržanje in ga z obdolžilnim predlogom napotili na sodišče. Očitno pa se je pri tem vseeno lepše vedel kot voznik v Poljanah.

Ponoči pa so šentjernejski  policisti ustavili voznika osebnega avtomobila  audi  A6, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelj, 34-letni voznik, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,33  miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.