Vreme v soboto

Prihajajo nevihtne celice s sodro in točo, kje je največja nevarnost?

S.R.
28. 4. 2023, 15.52
Posodobljeno: 28. 4. 2023, 15.56
Deli članek:

Sobota utegne biti v delih Slovenije vremensko pestra. Niso izključeni niti močnejši nalivi s sodro ali točo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Meteorologi pri Agenciji RS za okolje so za soboto napovedali delno jasno jutro, ki mu bo sledilo nekoliko bolj pestro popoldne. Tako popoldne kot zvečer bodo namreč zaznamovale krajevne plohe in tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo nato spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, pri čemer bo v nedeljo ponekod zapihal severovzhodni veter, so dodali.

Arso
Napoved za soboto popoldne.

Korak dlje od uradnih meteorologov Arsa so šli ljubiteljski vremenarji na portalu Neurje.si, kjer so navedli, da bodo v soboto »ponekod najvišje dnevne temperature dosegle 24 stopinj Celzija, kar bo pripomoglo k nestabilnosti ter posledičnem razvoju nevihtnih celic.« Nevihtne celice, ki bodo lokalno postregle s sodro ali drobno točo, se bodo po njihovih navedbah razvile v popoldanskih urah. Obstaja tudi možnost močnejših nalivov. Ocenjujejo, da bo največ možnosti za razvoj neviht v vzhodnem delu države, pri čemer nekoliko intenzivnejše nevihte pričakujejo na Štajerskem in v Prekmurju (Goričko). »Vseeno pa kakšnih večjih posebnosti ni za pričakovati,« so zaključili.