Srečen razplet

Ukradeni rdeči mercedes Grofica Josephine nazaj k slovenski lastnici

M. T. V.
2. 4. 2023, 17.36
Deli članek:

Maja Hribar bo dobila nazaj svoj ukradeni avto, s katerim je Bosanec dirkal po Nemčiji. Zaradi specifičnih napisov na rdečem vozilu so tega lahko hitro izsledili, lastnica pa je pohvalila tudi delo slovenskih policistov.

Facebook
Ukradeni rdeči mercedes so izsledili v Nemčiji.

Preteklih nekaj dni so se po družbenih omrežjih pojavljale prošnje Maje Hribar za pomoč pri iskanju njenega ukradenega jeklenega konjička. »Zjutraj, 29. marca, ko sem želela v službo, me je pred hišo v vasi Šmartno ob Savi pričakal prazen parkirni prostor. Ukradli so mi rdeči mercedes SLK. Bil je res specifičen in z napisi. Nikomur ni povsem jasno, kako gredo ukrasti tako poseben avto,« pravi Maja.

Njen rdeči kabriolet ima namreč na pokrovu napis 'grof & grofica', ob strani pa 'Grofica Josephine'. »Glede na to, da so na njem nalepke, se bo videl odtis tudi, če se ga prebarva (mislim). Policija je po vsej Sloveniji obveščena in se išče tudi znotraj EU,« je na Facebooku zapisala Maja in prosila vse za delitev in kakršnekoli informacije o njenem ljubem jeklenem konjičku. Očitno je bila akcija uspešna, včeraj so ji slovenski policisti sporočili, da so njen avto našli v Nemčiji, in sicer v filmskem pregonu v mestu Piding.

V sredo popoldne so nemški policisti opazili avto na avtocesti, vozil pa ga je 41-letni državljan Bosne in Hercegovine. Ta je drvel s hitrostjo 160 kilometrov na uro, prehiteval tudi po desni strani in ogrožal druge voznike. Ko je opazil policijski avto s prižganimi lučmi, se je pri priči ustavil in iz vozila peš pobegnil na polje ob avtocesti. Policisti so ga hitro prijeli, ugotovili so, da Bosanec ni le ukradel avta, ampak je tudi vozil brez vozniškega dovoljenja.

Medtem ko bo moral avtomobilski tat pred sodnika, bo rdeči mercedes vrnjen lastnici. »Avto so našli v Nemčiji in šli ga bomo iskat,« je sporočila Maja Hribar, zraven pa še pohvalila PP Moste za »hitro obveščanje in predvsem za srčnost in predanost svojemu delu«.