7 mrtvih v gorečih avtomobilih

Zaradi verjetno vinjenega voznika BMW-ja brez vozniške mrtvih pet 19-letnikov

M. T. V.
2. 4. 2023, 18.06
Posodobljeno: 2. 4. 2023, 18.19
Deli članek:

Nove podrobnosti o grozljivi nesreči v Nemčiji, v kateri so bili udeleženi trije avtomobili, dva sta popolnoma zgorela, pri čemer je umrlo sedem ljudi. Voznik, ki je nesrečo zakrivil, je preživel, menda ni imel vozniškega dovoljenja, tudi alkohol ni izključen.

Twitter
V zgorelem mercedesu je življenje izgubilo pet 19-letnikov.

Dopoldne smo poročali o nesreči na nemški obvoznici v bližini Bad Langensalza, v kateri so bili udeleženi trije avtomobili, in sicer BMW, Volkswagen in Mercedes, v njej pa je umrlo sedem oseb. Nemška policija je zdaj sporočila nekaj več podrobnosti.

Kot je videti, je nesrečo zakrivil 45-letni voznik BMW-ja, ki je z veliko hitrostjo zapeljal na nasprotno stran vozišča in čelno trčil z mercedesom, v katerem je bilo pet 19-letnikov, nato pa še z VW Caddyjem, ki ga je vozil 60-letnik. Kot poročajo nemški mediji, sta tako VW kot mercedes zagorela, eden sredi cestišča, drugi na ograji ceste, medtem ko je BMW pristal prevrnjen ob cesti. Vsi trije avtomobili so bili popolnoma zveriženi in neprepoznavni.

V gorečem mercedesu je življenje izgubilo vseh pet 19-letnikov, dve dekleti in trije fantje, umrl je tudi voznik volkswagna, njegova 73-letna sopotnica pa se je, čeprav poškodovana, nekako uspela sama rešiti iz gorečega avtomobila. Med žrtvami nesreče je še 44-letni sopotnik iz BMW-ja, medtem ko je voznik, ki je nesrečo zakrivil, preživel, skupaj s 34-letnim sopotnikom so ga prepeljali v bolnišnico, oba imata zelo težke poškodbe, eden je prestal operacijo in je še v življenjski nevarnosti.

Zakaj je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in zakaj sta se dve vozili vneli, policija še preiskuje. Nekateri nemški mediji pa poročajo, da krivec za nesrečo ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in da je bil najverjetneje vinjen.