Zasoljeno

Ne le vstopnice, tudi cenik hrane in pijače v Planici odmeva: "Zelo pretirane cene"

E. J.
25. 2. 2023, 16.02
Posodobljeno: 25. 2. 2023, 16.13
Deli članek:

Če je obiskovalcev v dolini pod Poncami manj, kot so pričakovali, predvsem zaradi visoke cene vstopnic, pa je zdaj zaokrožil še cenik hrane z izjemno visokimi cenami: porcija ocvrtega krompirčka stane 5,5 evra. Kos jabolčnega zavitka pa stane kar 7,5 evra!

m24.si
Ne le cene vstopnic, obiskovalce razburjajo tudi visoke cene hrane in pijače.

Nordijsko svetovno prvenstvo v Planici ne bo dočakalo tolikšnega obiska gledalcev, kot se je načrtovalo, so včeraj povedali organizatorji. Ti so bili na temo prodanih vstopnic in precej dragih cen namestitev deležni kritik že pred prvenstvom. Tako poročajo, da namestitve ostajajo na voljo, pa tudi obiskovalcev je precej manj, kot so pričakovali, tako da so  prepolovili cilj števila prodanih vstopnic.

Niko Časar
Včasih se je trlo obiskovalcev v Planici, zdaj pa poročajo o precej manjšem številu obiskovalcev, tudi zaradi visokih cen vstopnic, namestitev ter hrane in pijače.
V treh tekmovalnih dneh so v Planici zaenkrat našteli 14.500 obiskov, poroča portal N1, v kar so všteti tudi novinarji, tehniki, prostovoljci. Organizatorji so sicer računali na obisk okoli 120 tisoč gledalcev.

Zasoljeni cenik

Zdaj pa je po družabnih omrežjih zaokrožil še cenik hrane in pijače v Planici. Prva na ceniku je voda, za pol litra računajo 3,5 evra, ta pol litra piva pa 5 evrov. Špricer stane 4 evre, viljamovka pa 6 evrov. Za kavo bi odšteli od 2 evra naprej, za čaj pa 3 evre.

Tudi cene hrane so precej zasoljene: za hotdog 8 evrov, svinjska rebra stanejo 14 evrov, porcija ocvrtega krompirčka pa 5,5 evra. Kos jabolčnega zavitka pa stane kar 7,5 evra! Na objavljen cenik na Twitterju se je vsulo komentarjev, kjer se strinjajo, da so cene vsekakor pretirane.