Nezaslišano

Obiskovalci s piškoti ubili brejo losinjo, ki je pričakovala dvojčka

J.V.
26. 1. 2023, 13.05
Posodobljeno: 15. 2. 2024, 05.20
Deli članek:

Tragedija v živalskem vrtu v češkem kraju Hluboká nad Vltavou.

Facebook
Žival so zaposleni našli v neznosnih bolečinah.

V ponedeljek je v živalskem vrtu v češkem kraju Hluboká nad Vltavou umrla breja losinja. Žival so zaposleni našli v neznosnih bolečinah, po mnjenju skrbnikov so za pogin krivi neposlušni obiskovalci, ki so samico krmili, kljub neštetim opozorilom, naj tega ne počnejo.

"Nedisciplinirani obiskovalci so povzročili pogin breje losice," so v živalskem vrtu poudarili na Facebooku. Po mnenju veterinarja je smrt povzročil zastoj prebavnega trakta z odpovedjo krvnega obtoka. "Samička je imela hude bolečine in se ni niti odzvala spremljevalcu. Losica je samo ležala in kopala naokoli," so zapisali in dodali, da ji je iz nosnic iztekala želodčna tekočina, kar kaže na poškodbo prebavnega sistema. Čeprav so ji priskočili na pomoč, je poginila.

Opravljena obdukcija je potrdila hudo vnetje tankega črevesa in sprednjega dela debelega črevesa, ki je nastalo zaradi neustrezne prehrane, ki ni ustrezala uravnoteženemu odmerku krme, ki ga običajno dajo rejci. Najbrž so bili za smrt krivi piškoti. Poleg tega je obdukcija pokazala, da samica pričakuje dvojčka, ki bi ju skotila brez zapletov. V živalskem vrtu še enkrat več poudarijajo, naj obiskovalci živali ne hranijo.