OLAJŠANJE NA RTV SLOVENIJA

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Ž.K.
27. 11. 2022, 22.12
Posodobljeno: 28. 11. 2022, 05.59
Deli članek:

Med vsemi tremi referendumskimi pobudami je največ pozornosti požela tista o Zakonu o RTV Slovenija. Tako so se na rezultate odzvali zaposleni na "nacionalki".

Mateja Jordovič Potočnik
Eugenija Carl

Novinarji RTV Slovenija, ki so že dalj časa v sporu z vodstvom te ustanove, so bili ves čas aktivni udeleženci kampanje in so se tudi med prvimi odzvali na rezultate. Vzdušje je bilo na nacionalni televiziji prešerno.  "Državljani so danes na referendumu dali jasno sporočilo: pričakujejo, da se politika umakne iz javnega medijskega servisa", so zapisali v izjavi stavkovnega odbora novinarskih sindikatov Radiotelevizije Slovenija, potem ko je postalo jasno, da so volivci na referendumu potrdili spremembe zakona o RTVS. Helena Milinkovič pa je dodala še: "Po 190 dneh, odkar smo začeli stavko, je to še ena potrditev, da javnost želi profesionalen, avtonomen in kakovosten javni medij, brez cenzure in brez političnih diktatov programskih vsebin.

Voditelj Saša Krajnc, ki je eden tistih, ki je na svoji koži najbolj občutil spor med vodstvom in zaposlenimi, je dejal:  “To je eno lepših daril, ki sem jih dobil za rojstni dan. Hvala, gledalke in gledalci! Hvala, ker nam zaupate.” Ob tem se je zahvalil sodelavcem in sodelavkam ostalim medijem, Inštitutu 8. marec, gledalcem in gledalkam ter volivcem in volivkam. Ob tem je bil s strani kolegov deležen tudi rojstnodnevnih čestitk in pesmi.

Eugenija Carl se je na facebooku za referendumski rezultat zahvalila kar kolegici Vidi Petrovčič, na račun katere je v preteklih tednih izrekla več kritik. 

Revija Zvezde, Alenka Žavbi
Jasmina Jamnik

Odzvala pa se je tudi voditeljica Jasmina Jamnik: "Velik hvala javnosti, da nam zaupa, da stoji za nami, da verjame. Ker mi kdaj vmes, iskreno, tudi nismo verjeli, pa smo kljub temu vztrajali. Ker RTV mora o(b)stati, ker je večja od nas, ker je prepomembna za družbo za prihodnost mladih generacij, za demokracijo. Toliko občutkov je nocoj … Tudi malo strahu, kaj bo jutri, in velika odgovornost, kako to zaupanje upravičiti, kako zgraditi več in predvsem boljše. In kako kot ekipa v novem poglavju ostati povezani. RTV SMO!”