ŽALOSTNA ZGODBA

Pri gradu Strmec neznanec do smrti povozil psičko in zbežal

M. T. V.
10. 11. 2022, 08.05
Posodobljeno: 10. 11. 2022, 08.31
Deli članek:

Zadevo je lastnik psičke že prijavil policiji, neznanca pa poziva, naj se javi sam, drugače ga bo izsledil s pomočjo kamer in pozivom krajanov.

Facebook
Psička žal ni preživela ...

Po družbenih omrežjih je zaokrožil žalosten zapis Siniša Peteha, lastnika psičke Žive, ki jo je včeraj okoli poldneva na dvorišču gradu Strmec povozil neznanec in pobegnil. »Živa je bila treniran delovni kuža in od smrti Keiko moja najljubša prijateljica. Popoldne sem jo pokopal, sedaj pa pričenjam iskanje za storilcem, ki ni imel poguma, da bi stopil ven in pomagal,« je zapisal. Storilec je vozil starejše terensko vozilo, sive barve s črno zaščitno plastiko in zimske (ozke) gume.

»Primer je že prevzela policija. Če se oseba sama javi z opravičilom in pojasnilom, bom od pregona odstopil, če pa jo najdem pred tem sam, obljubim, da se bo zadeva končala z veliko odškodnino in vso zlobo, idejami, ki jih premorem,« je pozval brezvestnega storilca. Prav tako je za pomoč pri identifikaciji zaprosil ljudi, ki bi voznika, ki se je včeraj vozil na relaciji Kočevje - Ribnica - Kočevska reka, morebiti opazili ali poznali, za informacije ponuja tudi finančno nagrado.

Zapisal je še, da je zaprosil za posnetke varnostnih in nadzornih kamer v bližini lokacije dogodka ter za seznam telefonskih številk, ki so bile v tistem času prijavljene v bližini gradu, tako da je prepričan, da bo storilca slej kot prej našel.