Ne hodi, tudi piše ne, slabo vidi

Lepa novica iz Trzina: Zavzeli so se za Sanjo in njenega Mateja

P.K.
28. 8. 2022, 15.30
Posodobljeno: 28. 8. 2022, 15.34
Deli članek:

Poglejte, kako plemenito potezo so ubrali prireditelji festivala Trznfest, KUD Franc Kotar Trzin. V njihovih mislih je mladi Matej.

Dreamstime
V teku je dobrodelna akcija za Mateja Okorna Balabana.

Organizatorji dogodka, ki te dni poteka v Trzinu, na svoji spletni strani pišejo o Mateju Okornu Balabanu. Veselem in simpatičnem 19-letnik, ki obožuje glasbo, koncerte, izlete, živali in še mnogo drugih stvari. "Vendar pa mu je težka prometna nesreča v rani mladosti, ko je bil star šele leto in pol, začrtala popolnoma drugačno življenjsko pot, kot marsikateremu mlademu človeku," so pojasnili.

Razložili so, da je v nesreči utrpel zelo težke poškodbe glave , ki so pustile trajne posledice. "Zaradi slabovidnosti, pogostih epileptičnih napadov in težke gibalne oviranosti vedno potrebuje nadzor in pomoč. Matej namreč ne hodi samostojno, ne more pisati, slabo vidi, njegova mama Sanja pa mu pomaga pri hranjenju, oblačenju in kopanju. Da bi jima to olajšali, smo se v KUD Franc Kotar Trzin odločili, da letošnji Trznfest obarvamo z dobrodelno noto," je njihovo sporočilo za širšo javnost.

Pri tem so dobre ljudi prosil, da mu pomagajo. "Na vsakemu od dogodkov letošnjega Trznfesta bo zakrožila skrinjica, kamor lahko vržeš svoj prispevek, ki bo Mateju pomagal do lažjega vsakdanjika."

Dobrodelni prispevek pa lahko nakažete tudi na račun društva KUD Franc Kotar Trzin, Mengeška cesta 9, 1236 Trzin- Njihov TRR je: SI56 0230 9001 9542 746, koda namena: CHAR, namen: za Mateja. "Še lažje pa je, da skočiš na spletno stran, kjer si avtomatsko izdelaš plačilni nalog in QR kodo za plačilo prek spletne banke v poljubnem znesku," so našteli načine, preko katerih lahko pomagamo mladeniču. Več tudi na trznfest.trzin.si.