Bralka poroča

FOTO: Predsednik Borut Pahor po lubenico s telesnim stražarjem

P.K.
28. 8. 2022, 12.04
Posodobljeno: 28. 8. 2022, 14.12
Deli članek:

Sobota je za prebivalce Ljubljane priljubljen dan za nakupe na glavni tržnici. Včeraj se je tam sprehajal tudi predsednik države. Ko so ga mimoidoči opazili, so kar obstali.

Bralka
Najprej si je sadeže ogledoval, potem pa zase izbral lubenico.

Bralka nas je obvestila, da je sobota na glavni mestni tržnici potekala zelo zanimivo. Povedala je, da se je okoli poldneva tam pojavil predsednik države Borut Pahor, a ni bil sam.

Z njim je bil tudi telesni stražar, ki ga je diskretno spremljal. "Saj če nisi bil prav pozoren, njegovega stražarja sploh opazil nisi. Stal je nekaj metrov za njim, oblečen v civilna oblačila. Ni ga izpustil z oči," je povedala.

"Je pa Pahor pritegnil precej pozornosti, čeprav s svojim obnašanjem ni posebej izstopal. Pri eni od stojnic je kupoval lubenico in se pogovarjal s prodajalcem, ki je bil vidno zadovoljen, da se je ustavil pri njem. Tisti, ki so predsednika opazili, so se kar ustavili in malo bulili," je še dejala.

"Je pa zelo privlačen, to moram reči. Zelo postaven, lepo urejen. Imel je sicer sončna očala, a je bilo vseeno opaziti, da je on. Ko je opravil nakup, sta s stražarjem odkorakala, za njima pa se je marsikdo obračal," je sporočila.

Bralka
Predsednik odhaja domov. Pred njim njegov telesni stražar.

Potem je šel v Italijo

Iz urada predsednik republike Borut Pahor so sporočili, da je bil zvečer že s slovensko manjšino v Repnu, kjer si je ogledal tradicionalno kraško ohcet. Poudaril je, da je ta prireditev nekaj posebnega, kar izpričuje tudi njena dolga in slavna tradicija, ki ohranja tisto, kar je slovensko, ter vstopa v skupni kulturni italijanski prostor in ga bogati.

Pahor je sicer obisk v Repnu začel z ogledom Kraške hiše, nato pa se je srečal z nevesto Dano Puric in ženinom Ivanom Kerpanom. Kasneje je skupaj z županjo občine Repentabor Tanjo Kosmina s priložnostnim nagovorom tudi odprl ples na predvečer poročnega obreda, ki sicer poteka danes, so sporočili iz urada predsednika.

"Srečen sem, da sem danes tukaj z vami. Popolnoma sem prevzet nad lepoto tega poletnega večera in nad navdušenjem, veseljem in sproščenostjo vseh nas," je večtisočglavi množici, zbrani na trgu v Repnu, dejal Pahor in se zahvalil vsem, ki negujejo to tradicijo in jo ohranjajo za prihodnje rodove. Nevesti in ženinu je tudi podaril posebno protokolarno darilo - leseno srce Oskarja Kogoja, ki je simbol srčne dobrote in najboljših želja.