Sova

Na čelo slovenskih obveščevalcev Joško Kadivnik

R.T.
1. 6. 2022, 15.34
Posodobljeno: 1. 6. 2022, 15.48
Deli članek:

Janeza Stuška bo po naših neuradnih informacijah na položaju direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije nasledil Joško Kadivnik.

STA
/

Vlada Roberta Goloba bo na današnji prvi seji vlade predvidoma imenovala tudi novega direktorja Sove, kar naj bi po naših informacijah postal doslej drugi človek slovenskih obveščevalcev Kadivnik. Slednji naj bi na tem položaju zamenjal Janeza Stuška, ki je kader Janeza Janše.

Spomnimo, zoper Kadivnika je bila v času vlade Mira Cerarja, ko je Sovo vodil Zoran Klemenčič, sam pa je vodil protiobveščevalni oddelek, vložena anonima ovadba zaradi suma korupcije. Kadivnik se je na to odzval s kazensko ovadbo zoper neznane uradne osebe zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe na njegovo škodo in izdaje tajnosti.Anonimni pisci so mu med drugim očitali zlorabo položaja pri pridobitvi službenega vladnega stanovanja ter pri posredovanju pridobitve službenih stanovanj za tretje osebe. Na udaru je bil takrat tudi sam Klemenčič. Anonimke so bile takrat posledica notranjih razprtij med slovenskimi obveščevalci. Kadivnik sicer velja za izkušenega obveščevalca z dobrim poznavanjem področja.