Golob kot proruski premier?

Ljudmila Novak si ne bi oprostila, če bi bila tiho ob zavajanjih Milana Zvera

R.T.
30. 5. 2022, 22.12
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 07.20
Deli članek:

Evropski poslanec iz SDS Milan Zver je svoje kolege iz Evropske ljudske stranke (EPP) prepričeval, da je v Sloveniji na oblast prišla skrajno levo stranka.

STA
Ljudmila Novak

Zver je med poslancev EPP širil svojo verzijo pogleda na stranko, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah v Sloveniji dobila največ glasov. Govoril je, da je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob pod vplivom Rusije in da bo vodil prokremeljsko politiko.

Golob je po njegovi vednosti energetski oligarh, ki bo pod močnim vplivom gospodarskih in drugih lobijev, stranka Gibanje Svoboda pa da je ekstremno leva stranka.

Novakova iz vrst NSi, ki na evropskem paketu prav tako spadajo v EPP, ni več mogla biti tiho ob takšnih neresnicah. »Kot krščanska demokratka si nikoli ne bi oprostila, če bi bila ob tako hudih manipulacijah Milana Zvera, s katerimi je v Bruslju želel načeti suverenost in integriteto moje domovine, preprosto tiho,« je zapisala na Twitterju.

»Vsa slovenska politika je proti vojni v Ukrajini, proti Putinu,« je Novakova zavrnila Zverove trditve, da bo Golob proruski predsednik vlade.

»Vlada je sicer naredila veliko dobrih potez. Imamo dobro gospodarsko rast in nizko brezposelnost, vendar žal na koncu ljudje ne želijo imeti takšnega vladanja, kot ga kaže Janez Janša pravi Novakova. Meni tudi, da bi EPP morala »spregledati« in nehati podpirati Janšo.

Janševi vladi sicer očita odstavljanje direktorjev, čistko na javni radioteleviziji in uničevanje Slovenske tiskovne agencije. »Meni je žal, da je moja stranka žrtev tudi takega delovanja. To je izključno poraz Janeza Janše,« je dejala in dodala, da so bile volitve »referendum proti Janši«.