med moko

VIDEO: Na policah slovenske trgovine gomazeli črvi

R.T.
30. 5. 2022, 13.31
Posodobljeno: 30. 5. 2022, 13.37
Deli članek:

Nemudoma so ukrepali. Preverili so izdelek in se lotili preverjanja kakovosti vzorcev.

Zajem zaslonske slike
Nezaželeni gostje

Opozorjeni smo bili na videoposnetek, ki naj bi 27. maja nastal v eni od mariborskih poslovalnic Lidla. Na njem je mogoče opaziti črve, gomazeče med pakiranji ajdove moke.

Za pojasnila smo se obrnili na Lidl Slovenija, kjer so nam potrdili, da so z omenjenim videoposnetkom seznanjeni. "Kakovost naših izdelkov nam je zelo pomembna, zato tovrsten situacije jemljemo zelo resno in takoj ukrepamo. Nemudoma po obvestilu o omenjenem posnetku oziroma neljubi situaciji, na katero je naletel kupec, smo sprožili ustaljene postopke preverjanja izdelka na naših policah, prav tako smo se obrnili tudi na dobavitelja izdelka in sprožili preverjanje kakovosti vzorcev," so nam pojasnili.

V kateri od mariborskih trgovin je posnetek nastal, ne vedo. "Zato naše ukrepe in nadzor izvajamo v vseh naših trgovinah, še posebej v mariborskih."

Temu so dodali, da kakovost in varnost izdelkov redno preverjajo v sodelovanju z neodvisnimi ustanovami, opravljajo tudi nenapovedane preglede proizvodnih obratov. "Kljub strogim standardom pa se žal še vedno lahko kdaj pripeti neljuba situacija," so dodali. "V ta namen imamo vzpostavljene natančne postopke in tudi nemudoma ukrepamo," so nam še povedali v Lidl Slovenija.